1.2b.1d. Øvrige fremtidige byudviklingsområder

Retningslinjerne angiver, hvordan perspektivområderne på længere sigt kan udvikles, hvis de udlægges til boligformål.

 

Området nord-øst for Langeager (perspektivområde)

Statisk kort

RETNINGSLINNJER

1.2b.1d.1
Området skal af landskabelige hensyn friholdes for etagebebyggelse og skal udbygges med en blanding af åben-lav- bebyggelse (parcelhuse) og tæt-lav (rækkehuse, kædehuse, dobbelthuse). 

1.2b.1d.2
Der kan med fordel skabes mulighed for mindre fællesskaber inden for området i form af nye boligtyper som fx bofællesskaber.

1.2b.1d.3
Ny bebyggelse og naturen skal i lokalplanlægningen smelte sammen, så naturen bringes helt tæt på de nye boliger. Det kan være i form af grønne tage, grønne kiler mellem bebyggelser, stier fra haverne til rekreative stier og lignende.

1.2b.1d.4
Klimatilpasningstiltag skal indgå i udformning af bebyggelsesplanen og det omkringliggende landskab og kan skabe rammerne for et rekreativt mødested.

1.2b.1d.5
Området vil formentlig ikke kunne kobles direkte på den kollektive bustrafik via Møllevej. Derfor skal det i lokalplanlægning sikres, at områdets stier kobler sig på Benløse landsby og Fluebæksvej og dermed den eksisterende busdrift.

1.2b.1d.6
Infrastrukturen skal udbygges og tilpasses den ekstra mængde biltrafik de nye boliger vil afføde så det skaber så få gener som muligt for Benløse Landsby.

1.2b.1d.7
Der skal anlægges trafiksikker stier til Byskovskolen, Asgårdsskolen og de kultur- og fritidstilbud, der er i Benløse.

1.2b.1d.8
Der skal indarbejdes nye grønne rekreative forbindelser og sikres direkte adgang til naturen.

1.2b.1d.9
Der skal tages særligt hensyn til arealet nord-øst for området, hvor der ønsket skovrejsning

 

Område vest for åen, syd for jernbanen (perspektivområde)

Statisk kort

RETNINGSLINNJER

1.2b.1d.10

Der skal udarbejdes en landskabelig helhedsplan for hele området vest for Ringsted Å, hvori området skal indgå, hvorefter det ved kommende kommuneplanrevision kan udlægges til boligformål. Borgere og interessenter skal inddrages i udarbejdelsen af helhedsplanen.

1.2b.1d.11
Området skal udbygges overvejende med en blanding af åben-lav- bebyggelse (parcelhuse) og tæt-lav (rækkehuse, kædehuse, dobbelthuse). 

1.2b.1d.12
Klimatilpasning skal indgå i udformning af bebyggelsesplanen og tilpasses landskabet. Klimatilpasningstiltag kan skabe rammerne for et rekreativt mødested.

1.2b.1d.13
Ny bebyggelse skal tilpasses de landskabelige omgivelser. Den nye bebyggelse og naturen skal smelte sammen, så naturen bringes helt tæt på de nye boliger. Det kan være i form af grønne tage, grønne kiler mellem bebyggelser, stier fra haverne til rekreative stier og lignende.

1.2b.1d.14
Der skal sikres min. en stiforbindelse over åen, så området forbindes til stinettet på den østlige side af åen og dermed forbinder området til Dagmarskolen, Campusområdet, Ringsted Station, bymidten, private og offentligt services, kultur- og fritidsaktiviteter, detailhandel, fællesskaber og lignende.

1.2b.1d.15
Der skal skabes mulighed for nye grønne rekreative stiforbindelse og tilgængelighed til ådalen.

1.2b.1d.16
Før området kan lokalplanlægges, skal statens interesser for udvidelse af Jernbanenettet som en del af Fermern-forbindelsen afklares.

 

Området nord-øst for Langeager (perspektivområde)

Området udlægges til perspektivområde.

Området er på ca. 27 ha, med plads til ca. 100-120 boliger i form af tæt/lav bebyggelse og parcelhuse. Boligantal vil afhænge af boligtyper, grundstørrelser og den ende­lige afgrænsning af området.

Området ligger nord for Benløse landsby, og er en udbygning mod nordøst af boligområdet Langeager, som i 2020 er under realisering.

Området ligge naturskønt med afstand til Benløse landsby, der dermed bevar­er sin naturlige afgrænsning mod det åbne land. Områdets placering giver mulighed for at inddrage naturen, som rekreativt el­ement med grønne forbindelser, øget biodiversitet, genopretning af åen, som vil kunne være til glæde for hele Benløse.

Udlægget er placeret både på den østlige og den vestlige side af Ejlstrupvej, som vil kunne vejbetjene området.

Området vest for Ringsted Å, syd for jernbanen (perspektivområde)

Området udlægges til perspektivområde.

Området er på ca. 19 ha, med plads til ca. 100-150 boliger i form af parcelhuse og rækkehuse. Områdets endelige afgrænsning i forhold til landskab mm vil skulle bearbejdes før området kan indgå i forslag til kom­muneplan. Boligantal vil afhænge af boligtyper, grundstørrelser og endelig afgrænsning af området.

Området vest for åen og syd for jernbanen er beliggende på en skråning ned mod ådalen. Jernbanen afgrænser området mod nord. Jernbanen er både en støjkilde og et værn mod øvrig støj. Der er mulighed for i ny be­byggelse at tilpasse sig støjforhold.

Områdets særlige landskabsudformning rummer store naturkvaliteter med flotte kig over ådalen. Der kan skabes et attraktivt boligområde i cykelaf­stand fra bymidten, hvor området med en ny stiforbindelser over åen kan kobles op på Ringsted bymidtes handels- og kulturliv og Ringsted