3. Mobilitet

HOVEDSTRUKTUR

Byrådets mål er at sikre, at Ringsted fortsat skal være et godt forbundet trafikalt knudepunkt. Det betyder et smidigt og effektivt vejnet, en velfungerende kollektiv trafikbetjening, samt gode og sikre stiforbindelser for cyklende og gående.

Ringsted By skal udvikles til en mere trafiksikker og cykelvenlig kommune by. Der skal være et øget fokus på muligheden for at skabe bedre forbindelser på tværs af Ringsted By for cykler og lette trafikanter. Ligeledes skal der i hele kommunen være fokus på at skabe bedre cykelstier, der forbinder stationen, kommunens skoler, samt og bolig-, fritids- og erhvervsområder.

Med Klimaplanen har Ringsted Kommune forpligtet sig til en målrettet indsats for en CO₂-neutral fremtid, og en sammenhængende mobilitetsplanlægning er et væsentligt skridt i denne retning.

Mobilitet omfatter ikke kun transportinfrastruktur, men også adgangen til og samspil mellem forskellige transportmidler som gang, cykling, kollektiv transport og privatbilisme. Mobilitetsplanlægning tager højde for den samlede bevægelse af mennesker og varer, og adskiller sig fra trafikplanlægning, som primært fokuserer på at optimere trafikstrømme og infrastrukturen for biltrafik. 

Med en bredere tilgang vil Ringsted Kommune sikre sammenhæng i kommunens udvikling, så bæredygtig mobilitet understøtter vækst og by- og erhvervsudvikling i hele kommunen og skaber inkluderende bevægelsesmuligheder for alle borgere. 

Kommunen har vedtaget en Cykelstrategi, der skal understøtte kommunens klimamål på mobilitetsområdet og fungere som en strategisk rammeplan for videreudvikling af Ringsted som en cykelvenlig kommune. med principper, som fungerer som mobilitetsmålSe Cykelstrategien her.

I tråd med FN’s verdensmål vil Byrådet arbejde for at reducere støjniveauet, forureningen og udledningen af CO2 fra transport, blandt andet ved at skabe bedre forhold for bustrafik, cyklister og fodgængere og dermed reducere biltrafikken.

Ringsted ligger MIDT I MULIGHEDERNE på Sjælland

 

Ringsted Kommune har en central placering midt på Sjælland og er knudepunkt for både biltrafik og kollektiv togtrafik. Med motorvejen og omfartsvejene er der et velfungerende, overordnet vejnet, der sikrer, at man medeffektivt kan komme både til og fra Ringsted.

Samtidig indgår Ringsted Station som et væsentligt led i den nationale og sjællandske togtrafik. Sjælland og Hovedstaden er blevet ét stort arbejdsmarkeds- og pendlingsområde. Det er afgørende for den fortsatte udvikling af blandt andet bosætning og erhverv, at rammerne for denne mobilitet på tværs er til stede.

For at komme tættere på mobilitetsmålene vil der i kommende planperiode blive udarbejdet en samlet mobilitetsplan. 

På undersiderne i den blå menu til højre findes beskrivelser af Ringsteds samlede mobilitet, veje, cykelruter, kollektiv trafik og trafiksikkerhed.

Kort over Eksisterende rekreative regionale stier kan se i Tema 1.6 Ringsteds blå og grønne strukturer.  <- kan evt. tilføjes i 3.4 Cykelruter