Retningslinjerne angiver, hvordan området vest for Ringsted kan udbygges.
MÅL
-
Torpet skal udvikles til et attraktivt boligområde med udsigt over Ringsted å-dal, ”de røde tage” på ådalens vestskråning og Sct. Bents Kirke på toppen.
RETNINGSLINJER
1.2b.1c.1
Forud for lokalplanlægning af området skal der udarbejdes en helhedsplan for området vest for Ringsted Å / Ringsted By. Borgere og interessenter skal inddrages i udarbejdelsen.
1.2b.1c.2
Helhedsplanen skal sikre områdets eksisterende og potentielle naturmæssige og landskabelige kvaliteter, grønne kiler, adgangsforhold, sigtelinjer fra Sorøvej til Ringsted by/Sct. Bendts Kirke og sigtelinjer på tværs af landskabet samt fastlægge, hvor der vil kunne bygges boliger. Boligområdets endelige afgrænsning vil blive fastlagt i forbindelse med udarbejdelse af helhedsplanen.
1.2b.1c.3
Området skal udbygges med 100 åben-lav-boliger.
1.2b.1c.4
Bebyggelse skal tilpasses de landskabelige omgivelser. Den nye bebyggelse og naturen skal smelte sammen, så naturen bringes helt tæt på de nye boliger. Eksempelvis i form af grønne tage, grønne kiler mellem bebyggelser, stier fra haverne til rekreative stier og lignende.
1.2b.1c.5
Der skal sikres at området forbindes til stinettet på den østlige side af åen og kobles på stisystemet i Ringsted by. og dermed forbinder området til bymidten, Ringsted Station, private og offentligt services, kultur- og fritidsaktiviteter, detailhandel, fællesskaber og lignende. Der skal sikres mulighed for etablering af gode offentligt tilgængelige gang- og cykelstiforbindelser med forbindelse til Dagmarskolen, bymidten, Ringsted Station, private og offentligt services, kultur- og fritidsaktiviteter, detailhandel, fællesskaber og lignende.
1.2b.1c.6
Bebyggelsesplanen skal udformes, så der sikres mulighed for byggeri på både store og små grunde
1.2b.1c.7
Klimatilpasning skal indgå i udformning af bebyggelsesplanen og tilpasses landskabet. Klimatilpasningstiltag kan skabe rammerne for rekreative mødesteder og forbindelser.
1.2b.1c.8
Området er i den sydligste del plaget af støj fra Sorøvej. Området skal ved lokalplanlægning støjafskræmmes så Miljøstyrelsens vejledende grænsekriterier for forureningspåvirkninger overholdes.
1.2b.1c.9
Hvis området støjafskærmes skal støjafskærmningen udformes som et rekreativt småbakkelandskab, der evt. i kombination med regnvandshåndtering tilfører området blå, grønne og landskabelige kvaliteter. Støjafskærmning må ikke skærme for indkigget og sigtelinjerne fra Sorøvej ind over Ringsted by og skal så vidt muligt understøtte landskabelige sigtelinje på tværs af landskabet.
Området er på ca. 15 ha, med plads til 100 parcelhuse, som skal indpasses i landskabet. Områdets endelige afgrænsning i forhold til landskab skal fastlægges i helhedsplanen, der skal udarbejdes forud for lokalplanlægningen.
Helhedsplanen skal dække området vest for Ringsted Å/Ringsted by - herunder områderne markeret nedenfor med G, H, B, D og J:
Området sydøst for Torpet kaldes også Bakkegårdsområdet og ligger vest for Ringsted By og Å på en skråning ned mod ådalen. Områdets særlige landskabsudformning er et storbakket morænelandskab, der rummer store landskabelige kvaliteter. Ringsted bymidte ligger mod øst og tegner sig med de røde tegltage, herunder Sct. Bendts Kirke.
Der skal skabes et attraktivt boligområde i cykelafstand fra bymidten således, at området kobles op på Ringsted bymidtes handels- og kulturliv, Ringsted Station og Dagmarskolen. Dele af området er støjbelastet fra Sorøvej. Der skal skabes vejadgang fra Torpetvej.